Το εστιατόριο «Άρκτος» στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο
παραδοσιακό πετρόκτιστο κτήριο του 1915.
Οι ιδιοκτήτριες πρόσθεσαν μερικές μόνο διακριτικές
μοντερνιστικές πινελιές προκειμένου το μαγαζί να συνάδει
με τη φράγκικη και βυζαντινή αρχιτεκτονική της περιοχής.
Ο χώρος είναι ψηλοτάβανος, με ζεστό φωτισμό, πατάρι
και τζαμαρίες απ’ όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει την
εντυπωσιακή θέα του αμφιθεατρικά δομημένου οικισμού
«του πεντοχίλιαρου», όπως η Καρύταινα αποκαλείται δεδομένου
ότι το εντυπωσιακό αξιοθέατό της- το πέτρινο γιοφύρι μήκους 50μ.
- διακόσμησε το τελευταίο χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών.
Αν ο δρόμος σάς φέρει προς τα εδώ, θα φροντίσουν να σάς γλυκάνουν
με χειροποίητες νοστιμιές όπως γαλακτομπούρεκο, χαλβά σιμιγδαλένιο,
πάστα φλώρα, μηλόπιτες, καρυδόπιτες
που με μαστοριά φτιάχνουν και προσφέρουν στους
επισκέπτες από τις πρώτες ώρες της ημέρας.
Ωστόσο, το κεφάλαιο της αστικής κουζίνας είναι πολύ
ταιριαστό με το τοπίο, κάτι που εμφανέστατα γνωρίζουν αφού
στις προτάσεις τους δεσπόζουν πιάτα όπως αρνί βραστό
με τραχανά, αρνί ή κατσικάκι λαδορίγανη- τα οποία εκτρέφουν οι ίδιοι-
σουτζουκάκια, κόκορα «αλανιάρη» και αγριογούρουνο, χειροποίητες πίτες
με μπόλικα μυρωδικά που ενίοτε φτιάχνουν με δικό τους φύλλο κ.ά.
Το πλάνο συμπληρώνουν παλαιωμένα τσίπουρα και ετικέτες από τον
ελληνικό αμπελώνα που συνοδεύουν τα μαγειρευτά και τους περιποιημένους μεζέδες
ενώ αν ο δρόμος σάς φέρει προς τα μέρη τους αξίζει να
δοκιμάστε και το πρόβειο γιαούρτι, δικής τους παραγωγής!
Instagram: arktos_karytaina